Workshop ROEDUSEIS „Seismologia in scoli” – Liceul Francez “Anna de Noailles”, 11-12 mai 2015, Bucuresti

Consortiul proiectului ROEDUSEIS impreuna cu Liceul Francez “Anna de Noailles” a organizat in perioada 11-12 mai 2015 un workshop pentru profesorii si studentii interesati de stiintele pamantului. Acesta a fost organizat in cadrul Actiunii 4.1 etapa IV/2015 care are ca scop organizarea de module didactice initiate de catre specialisti din cadrul consortiului si continuate prin intermediul educatorilor/profesorilor ce vor beneficia de suport pe tot parcursul anului scolar. Tema workshop-ului a fost “Seismologia in scoli”.

Reprezentantii consortiului ROEDUSEIS au prezentat aspecte teoretice precum si exemple practice si sugestii metodologice pentru cadrele didactice care doresc sa sustina activitati cu elevii pe aceasta tema.

DSCN6118DSCN6131

DSC00012 DSC00068

 

Poze de la activitatile derulate in prima zi a workshopului

DSC00106 DSCN6170

Poze de la activitatile derulate in a doua zi a workshopului

Invitat special a fost Dl.Prof. Jean-Luc Berenguer, Centre International de Valbonne, in calitate de profesor formator care a prezentat proiectul EDUSISMO – Seismology@schoool, o serie de activitati practice realizate de catre profesori si elevi francezi si curicullum-ul francez pentru Geostiinte.

Gazda workshop-ului, Dl.Prof. Guillaume Coupechoux (Geostiinte) a prezentat o serie de activitati preactice realizate cu elevii sai de la Liceul Francez “Anna de Noailles”.

Workshop-ul s-a incheiat cu o sesiune de evaluare si distribuire a unor chestionare de feedback prin care s-a urmarit identificarea punctelor pozitive si a celor slabe ale sesiunii precum si parerea referitoare la activitatile derulate pana acum in cadrul proiectului, care si in ce mod trebuie modificate.