Informare Workshop ROEDUSEIS Bucuresti

Consortiul proiectului ROEDUSEIS a organizat în data de 3Aprilie 2013 la Bucuresti (Hotel IBIS Gara de Nord) un workshop regional, în cadrul actiunii 2.2/etapa II/2013 dedicata sesiunilor de pregatire a profesorilor organizate sub forma unor seminarii cu prezentari de activitati didactice, propuneri de implementare (module didactice si activitati practice) precum si moduri de aplicare în activitatea didactica din învatamantul preuniversitar.

Tema workshop-ului a fost “Teaching Earth Science în High School” si a fost sustinut de catre Phillip Murphy, profesor la Universitatea din Leeds si membru al “Earth Science Education Unit” si Elizabeth Murphy, Formator Independent STEM (Science, Technology, Engeneering and Math), Marea Britanie. Au fost prezentate exemple practice si sugestii metodologice pentru cadrele didactice care doresc sa sustina activitati cu elevii pe aceasta tema.

Manifestarea a fost organizata de catre Institutul National de Fizica a Pamantului, coordonator al proiectului ROEDUSEIS. O manifestare similara a fost organizata la Cluj, în data de 2 Aprilie, tot în cadrul aceleiasi etape de catre un alt partener al proiectului – Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului.

Cadrele didactice care au participat la actinile din cadrul acestui workshop sunt profesori preuniversitari de la scolile implicate în proiect:

– Liceul Teoretic “Andrei Muresanu” Brasov
– Scoala Gimnaziala Ghimbav, Brasov
– Colegiul National “Mihai Viteazu” Bucuresti
– Complexul Educational “Lauder” Bucuresti
– Liceul Teoretic “Decebal” Constanta
– Colegiul “Costache Negruzzi” Iasi

…dar si din alte scoli interesate de tematica prezentata: Liceul Teoretic Horia Hulubei Magurele.
Alaturi de acestia au participat si reprezentanti din partea Institutelor / Universitatilor partenere: INFP, UBB – Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului si URBAN-INCERC.