Scoala Gimnaziala Regina Maria, Sibiu

Infiintata in anul 1929, scoala a purtat numele de Scoala primara de fete Regina Maria si a fost primul local de scoala primara romaneasca construit in Sibiu dupa Marea Unire din 1918.

De la infiintare scoala si-a schimbat numele de mai multe ori: Scoala primara de fete Nr. 1 Regina Maria, Scoala Elementara Mixta Nr. 2, Scoala de 7 ani mixta nr. 5, Scoala de 8 ani Nr. 5, Scoala Generala Nr. 5, Scoala cu clasele I-VIII Nr. 5, prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Sibiu Nr. 226 din 1 noiembrie 2004, scoala si-a redobandit numele pe care l-a avut la infiintare adica: SCOALA REGINA MARIA.

In ultimii 30 de ani, conducerile scolii impreuna cu cadrele didactice, sprijinite de organele locale, au cautat, pe tot parcursul acestor ani, sa mentina in conditii bune spatiul vechi si au contribuit la imbogatirea bazei materiale a scolii. Astfel, unele clase au fost transformate in frumoase cabinete si laboratoare, paraul din spatele scolii a fost acoperit, curtea scolii a fost asfaltata si transformata intr-o frumoasa baza sportiva cu terenuri de baschet, handbal, volei si o pista de alergari; s-au infiintat, de asemenea, cabinete de romana, matematica, istorie, geografie, limbi moderne, fizica, chimie si informatica.