Liceul Teoretic Decebal, Constanta

Liceul+Teoretic++Decebal+ConstantaLiceul Decebal din Constanta s-a infiintat in anul scolar 1970-1971 prin hotararea Consiliului Popular Constanta al Ispectoratului Scolar Judetean Constanta cu aprobarea ministerului educatiei si invatamantului sub denumirea de Liceul nr. 5 Constanta.

In decursul anilor liceul a trecut prin mai multe etape; in anul 1977 printr-o hotarare a Inspectoratului Scolar Judetean Constanta a fost transformat in liceu industrial pus sub egida ministerului minelor petrolului si geologiei. Cu toate ca liceul nu avea meserii atractive pentru absolventii scolilor generale s-a reusit acoperirea planului de scolarizare si obtinerea unor rezultate bune la concursurile scolare si admiterea in invatamantul superior. Toate acestea au fost realizate de un colectiv didactic competent care a asigurat calitatea deosebita a elevilor. In anul 1990 tinand cont de preferintele absolventilor de scoala generala dar si de capacitatea colectivului de cadre didactice, liceul a fost transformat in Liceu Teoretic sub denumirea de Liceul Teoretic Decebal din Constanta.

Liceul Teoretic ,,Decebal” are misiunea de a pregati generatii competitive de elevi, capabile sa se alinieze cerintelor tot mai exigente ale pietii internationale a muncii din spatiul european. Implementarea unor metode moderne de predare, centrate pe elev, la toate disciplinele va duce, in final, la responsabilizarea celor aflati acum pe bancile scolii fata de propria lor pregatire si ii va ajuta sa devina specialistii bine pregatiti ai mileniului al III-lea. Pregatirea solida in toate domeniile reprezinta oferta unei scoli care a inteles ca trebuie sa avanseze un raspuns mult mai adaptat cerintelor sociale si economice ale unei lumi in continua schimbare, oferind sanse egale tuturor elevilor, nu numai celor capabili de performanta.

Vezi pagina institutiei