Liceul Teoretic Carmen Sylva, Eforie Sud

carmen-sylva-300x2251

La început a existat o scoalã primarã cu o singurã salã de clasã. Dupã donatia fãcutã de Societatea Movilã-Techirghiol în 1926 a început constructia scolii vechi din strada Alexandru Ioan Cuza. În 1956 Vila Tamara este cedatã Consiliului Popular si devine Internat Scolar. În 1960 se începe constructia actualului liceu care este dat în folosintã la 1 octombrie 1961.

Începând din 1969 Comitetul de pãrinti începe sã strângã fonduri pentru extinderea scolii si construirea unei sãli de sport. În 1972 este finalizatã extinderea scolii care în cei 39 de ani de existentã, la început ca scoalã medie apoi ca liceu de culturã generalã, liceu real-umanist, liceu industrial, grup şcolar sau liceu teoretic a dat peste 3000 de absolventi. Multi dintre ei sunt astãzi personalitãti de marcã ale vietii culturale, stiintifice sau economice ale judetului si ale tãrii.

Dupa 1990 s-a pus problema unui nume pentru scoalã. În urma unei consultãri democratice a tuturor cadrelor didactice si a elevilor de la liceu s-a luat hotãrârea ca scoala sã poarte numele “Carmen Sylva”, Grupul Scolar “Carmen Sylva” iar din 2012 Liceul Teoretic “Carmen Sylva”.

Vezi pagina institutiei