Liceul Teoretic Andrei Muresanu, Brasov

Liceul+Teoretic+Andrei+Muresanu+BrasovSituata in vatra spirituala a Brasovului – cartierul Schei, scoala noastra reprezinta o institutie de grad liceal, relativ tanara comparativ cu alte licee din judet, functionand 61 de ani, intre 1946-2007. Evolutia istorica si dezvoltarea unitatii noastre scolare se reprezinta astfel:

-1949-1957 ca Liceul Pedagogic;
-1957-1969 este intrerupta functionarea, incepand cu anul 1969, an in care a fost inaugurat actualul local, pana in prezent scoala a functionat fara intrerupere pe o perioada de 44 ani, suferind modificari in privinta diversificarii claselor, a profilurilor si a denumirii:

a)1969-1976 – numai clase liceale si clasele primare cu grupe de invatamant prescolar pentru aplicatie;
b)1976-1982- si clase liceale de arta;
c)1982-1998 – functioneaza si clasele de seminar teologic.

Din luna mai a anului 1992, la propunerea noastra, Ministrul Invatamantului a aprobat ca scoala sa poarte numele “Andrei Muresanu”. Timpul a demonstrat viabilitatea acestei institutii. La acest trecut se adauga, cu aceeasi acuitate, cerintele reformei, de care depinde insasi existenta scolii ca institutie de invatamant. Planul managerial al scolii are in vedere obiective privind: conducerea unitatii, compartimentul instructiv-educativ, compartimentul contabilitate si administrtiv gospodaresc, compartimentul biblioteca si compartimentul sanitar.
O atentie deosebita este acordata activitatii de perfectionare. De multi ani,scoala noastra a raspuns de pregatirea candidatilor inscrisi la definitivat, gradul II si gradul I, din judetele Brasov si Covasna. Liceul a pregatit pana in anul 1995, 1842 de dascali, din care 727 educatoare si 1115 invatatori.
In unele perioade ale functionarii, in cadrul liceului s-au pregatit elevi si in clasele postliceale: pedagogice de invatatori si educatoare cu durata de 2 ani, seminar teologic cu durata de 5 ani. A organizat cursuri si examene pentru perfectionarea invatatorilor si educatoarelor din judetele Brasov si Covasna pentrru obtinerea definitivarii in invatamant si grade didactice II si I.

Vezi pagina institutiei