Materialele educationale

Colectia „Despre cutremure si efectele lor” cuprinde materiale educative care se adreseaza invatamantului prescolar, primar, gimnazial si liceal. Cu exceptia materialului pentru prescolari, restul seriei este alcatuita, pentru fiecare nivel, din „Caietul Profesorului” insotit de „Caietul elevului”.

Colectia constituie o oportunitate pentru elevi in descoperirea si intelegerea cutremurelor, motto-ul seriei fiind: „Invatam. Experimentam. Ne protejam”. Totodata, colectia doreste sa puna la dispozitia cadrelor didactice informatii, instrumente si resurse utile pentru derularea activitatilor tematice propuse.

Materiale au un caracter educativ si nu necesita un nivel inalt de cunostinte stiintifice pentru intelegerea notiunilor si a activitatilor prezentate. Studiile educationale arata ca elevii invata mai usor si inteleg mai bine conceptele teoretice atunci cand realizeaza activitati practice si experimente. Colectia ofera o abordare inedita a continutului tematic, implicandu-i pe elevi in activitati ce au ca scop nu doar memorarea sterila a unor definitii, ci analiza, compararea, descoperirea, experimentarea, simularea si reflectia critica asupra problematicii cutremurului (cauze, masurare, schimbari pe care le aduce mediului inconjurator, masuri de prevenire si siguranta).

Informatiile prezentate sunt introduse gradual si adaptate nivelului de intelegere specific fiecarui ciclu educational. Cadrul didactic are libertatea de a selecta cele mai relevante informatii si activitati, nefiind obligatorie parcurgerea intregii colectii pentru atingerea obiectivelor propuse.