Organizarea de conferinte, activitati practice si informari in cadrul laboratoarelor demonstrative (II)

SEISMOLABORATOR INCDFP.In perioada 18-22 aprilie 2016 au fost organizate, în cadrul proiectului ROEDUSEIS, vizitele a peste 250 de elevi și profesori interesaţi de cutremurele de pământ. Activitățile și jocurile pregătite au fost din cele mai diverse (exemplificarea propagarii undelor seismice cu arcuri Slinky, construirea unui seismograf, construirea de machete de clădiri și testarea lor pe mese vibrante, etc.) cu maxim impact asupra elevilor și profesorilor. Printre școlile care au vizitat Seismolaboratorul ROEDUSEIS amintim: Liceul Horia Hulubei (Magurele), Liceul Ion Barbu (Bucuresti), Scoala I.G. Duca (Bucuresti), Scoala 280 (Bucuresti), Colegiul National Matei Basarab (Bucuresti), Colegiul Carmen Sylva (Eforie Sud), Colegiul Tehnic Petru Poni (Roman), etc.


SEISMOLABORATOR INCD URBAN-INCERC.In 5.09.2016 INCD URBAN-INERC a organizat o masă rotundă dedicată profesorilor: Experienţe de formare și de conştientizare a riscului seismic. Au participat 15 cadre didactice invitate de la şcoli și licee din București.

Organizarea de conferinte, activitati practice si informari in cadrul laboratoarelor demonstrative II_9Organizarea de conferinte, activitati practice si informari in cadrul laboratoarelor demonstrative II_7Organizarea de conferinte, activitati practice si informari in cadrul laboratoarelor demonstrative II_8

WEBINAR SCIENTIX „Învăţăm.Experimentăm.Ne protejăm …Cutremurele pe înţelesul elevilor din ciclul primar” – 23.03.2016

Pentru a da șansa cat mai multor cadre didactice să aibă acces la resursele ROEDUSEIS, precum și la prezentările oferite de către membrii consorțiului, s-a continuat seria webinarii-lor organizate prin intermediul platformei SCIENTIX. Webinarul a fost susţinut ca lecţie invitată pentru 30 de învăţători și profesori din ciclul primar, selectaţi dintr-un total de 60 de cadre didactice înscrise. Webinarul a constat în prezetarea unor materiale educaționale și exemple de activități – experimente, posibil de aplicat în grădinițe și școli pentru a explica copiilor ce este un cutremur și cum putem sa ne protejăm de efectele lui.

image00